Waarom is kreeft een luxe?

Als je aan Kreeft denkt, wat is dan het eerste dat in je opkomt? Chique restaurants, lekker eten, indrukwekkend zilveren servies en stolpen met een even extravagant prijskaartje. Het is een maaltijd die geschikt wordt geacht voor de meest prestigieuze foodies en die elk diner tot een luxe meesterwerk kan verheffen. Het werd echter niet altijd gezien als een superieure delicatesse en werd geclassificeerd als ‘de kip van de arme man’?

Dus met een van de meest opmerkelijke rebrandings in de geschiedenis: hoe kreeg Lobster zijn status in de foodiewereld.

Zeer bescheiden begin

Wist u dat kreeft van meststof is uitgegroeid tot een geliefde delicatesse? Ja, dat klopt, het is zo moeilijk te geloven; zo’n geliefd schelpdier was ooit een wegwerpvoedsel en werd als hinderlijk beschouwd.

Ooit zo overvloedig dat toen de eerste Europese kolonisten Massachusetts Bay, Noord-Amerika bereikten, zij meldden dat ze in stapels van wel 60 cm hoog waren aangespoeld! Het is grappig om te bedenken dat het feit dat het er zo veel waren, betekende dat ze ongewenst waren omdat het wereldwijd gewild is en op elk menu van de meest prestigieuze gastronomische restaurants staat.

Stijging in populariteit

Kreeften begonnen in de jaren tachtig van de negentiende eeuw behoorlijk wat aanhang te krijgen, en natuurlijk begonnen de prijzen, als gevolg van de vraag, te stijgen. Hoe is de schaaldier in de wereld terechtgekomen? We moeten de kritische gasten uit Boston en New York City bedanken voor het ontdekken van de ware schoonheid van het product en het realiseren van het ware potentieel ervan. Tegen de tijd dat de Tweede Wereldoorlog begon, werd het als een delicatesse beschouwd en iets dat alleen filmsterren en extreem rijke mensen in handen konden krijgen.

Is kreeft gezond?

Er gaat niets boven de zoete en boterachtige smaak van kreeft. Verrassend genoeg is het, ondanks dat het zo rijk en decadent is, goed voor ons, omdat het meer eiwitten bevat dan kip. Kreeft biedt vergelijkbare voordelen als andere schaaldieren, omdat het mager is en bol staat van de voedingsstoffen die de gezondheid kunnen bevorderen. Naast de gezonde omega 3-vetzuren, is het ook rijk aan essentiële vitamines en kalium.

Overheerlijke recepten

Met Kreeft in gedachten zijn er veel verschillende manieren om dit schaaldier in uw wekelijkse maaltijden te verwerken. Gelukkig hebben we het je gemakkelijk gemaakt om ervan te genieten, ongeacht hoe vaardig je daarmee bent. Om thuis te genieten van probleemloze kreeft en uzelf urenlang pellen, koken en koken te besparen, kunt u onze All Protein and Zero Shells proberen. Geniet van premium hap na hap luxe klauwvlees – vaak beschouwd als het lekkerste deel door liefhebbers van schaaldieren.

Kreeft rollen

Een straatvoedselproduct uit New England. Als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit meer worst in een warme vorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *